UDRUGA ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Switch to desktop Register Login

TERAPIJSKO DRUŽENJE UDRUGE ZDRAVOG ŽIVLJENJA DELNICE

  • Kreirano Petak, 20 Rujan 2013 18:14

TERAPIJSKO DRUŽENJE UDRUGE ZDRAVOG ŽIVLJENJA – OBITELJSKOG KLUBA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE S KLUBOM LIJEČENIH ALKOHOLIČARA DELNICE U DELNICAMA DANA 24.KOLOVOZA 2013.GOD.
 
U okviru programa koji svake godine provodimo rukovodstvo  Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije u sastavu Božo Kečkan, predsjednik Udruge, Emilija Seidl, tajnica Udruge i Branko Babić, rizničar, organiziralo je odlično terapijsko druženje obitelji apstinenata  i  članova Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije dana 24.kolovoza 2013.god. u Delnicama. Obzirom da se radilo o vremenu kraja ljeta i još uvijek lijepog vremena dio dana smo odlučili provesti na moru. Iz Varaždina smo krenuli okupani jakom kišom koja baš nije davala puno optimizma, ali svi zajedno smo vjerovali prognostičkim kartama koje su područje mora ostavljali izvan polja ciklone odnosno kiše. Najteže je bilo našem predsjedniku Boži Kečkanu koji je već u glavi vrtio alternativnu verziju izleta. Kiša nas je dugo prala, čak i na odmorištu gdje smo popili crnu kavu, ali nastavak vožnje nas je oduševio. Nebo se razvedrilo, naše raspoloženje poboljšalo, očekivanja se povećala. Nešto prije devet sati našli smo se u Malinskoj na Krku, usred turističke sezone u punom zamahu, još dovoljno rano da zauzmemo svoje mjesto na hotelskoj plaži. Predsjednik Udruge nas je sve obavijestio da smo slobodni do 16 sati kada autobus kreće za Delnice gdje je organizirana večera.  Uzeli smo svoje ruksake i torbe sa sendvičima, vodom, kupaćim kostimima i ostalim potrepštinama i krenuli put plaže i mora. Vrijeme nas je zaista poslužilo tako da smo mogli uživati u kupanju, sunčanju, šetnji uz more, a neki članovi su se odlučili za odlazak u grad. 
Već prije 16 sati toga dana smo bili spremni za polazak u Delnice. Tamo su nas dočekali predsjednik KLA Delnice g. Josip Rogić sa suprugom i njihovi suradnici. Večera je bila organizirana ranije u Lovačkom domu u Delnicama gdje smo se kratko opustili na terasi i prošetali do obližnjeg parka gdje se nalazi divljač. Uživali smo u mladunčadi jelena i košuta, gledajući turiste kako ih hrane. Udahnuli smo ugodni i svježi goranski zrak koji nam je prijao nakon dana provedenog na suncu uz more. Večera je protekla u vrlo ugodnoj atmosferi druženja s domaćinima s kojima smo dogovorili sasatanak  na našem terenu kada oni organiziraju dolazak u Varaždinske Toplice odnosno Varaždinsku Županiju.  Za stolom gdje smo večerali vodili smo vrlo poučne razgovore u kojima su mladi apstinenti naše Udruge mogli jako profitirati. Iskustva domaćina iz KLA Delnice ostavila su veliki trag u našim srcima i razmišljanjima. Uz zvuk pjesme, umorna i zadovoljni u večernjim satima, sretno smo se vratili u Varaždin. Još jednom se potvrdilo saznanje da terapijska druženja na izletima obiteljima pružaju neprocjenjivu mogućnost zajedništva, mogućnost unapređenja komunikacije, mogućnost učenja kvalitetnijih odnosa unutar obitelji i šire. Mislim da smo kao Udruga dokazali da odlično djelujemo kao zajednica jednakih, da odlično vježbamo i provodimo zrelo i odgovorno ponašanje u grupi, da možemo uspješno provoditi rekreativne terapijske aktivnosti, kao i da smo spremni za daljnji napredak kao grupa građana. Najvažnije je da unutar takve terapijske atmosfere odnosno kulture svaki novi član sa svojom  obitelji zaista osjeća da je dobrodošao i rado ostaje što je najveći dobitak. 
 
Mr.sc. Zemira Medved,dr.med., spec. psihijatrije, uža specijalizacija socijalne psihijatrije
Varaždin, 1.9.2013.god.
 

Galerija

 

vinkodesign

Top Desktop version