UDRUGA ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Switch to desktop Register Login

GOVOR ZA 11.GODIŠNJU SKUPŠTINU

  • Kreirano Petak, 10 Ožujak 2017 23:30

PRIGODNI GOVOR ZA 11.GODIŠNJU SKUPŠTINU UDRUGE ZDRAVOG ŽIVLJENJA „OBITELJSKI KLUB“ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

VARAŽDIN, 4.3.2017.god.

Kada razmišljamo što doprinosi čaroliji zajednice koju čine članovi Udruge, njihove obitelji i prijatelji uz stručno rukovodstvo Udruge,  onda moramo naglasiti važnost bar tri stvari.

Prvo to su mladi apstinenti od alkohola kojih je ovdje danas šestero i na to smo naročito ponosni. Svaki puta kada dolazimo na skupštinu KLA odnosno udruge pomalo smo razočarani ako nitko od prisutnih ne dobije priznanje za jednu godinu apstinencije od alkohola, jer to nam se čini izuzetno vrijedno i jako važno. Zato smo jako ponosni na naših šestero apstinenata i apstinentica koji dobivaju ova toliko vrijedna  priznanja i želimo im još puno godina mira, zadovoljstva i blagostanja u zdravom i apstinentskom duhu.

Drugi dio čarolije koju predstavlja udruga čine višegodišnji apstinenti od alkohola zajedno sa svojim obiteljima, jer oni su luka spasa i uzor mladim apstinentima i svima onima koji žele to postati. Svojim ponašanjem, svojim stavovima i  svojim načinom života oni svi daju poticaj u okolini gdje žive i rade osobama koje tek pronalaze u sebi motiv za apstinenciju od alkohola i onu pravu želju za promjenom. A ta promjena se mora desiti iznutra u svakom apstinentu, u svakoj apstinentici od alkohola. Nije važno da li se promjena desi u glavi ili u srcu. Bitno je da donosi novu vrstu razmišljanja i ponašanja,  novi apstinentski stil života.  Svi ti apstinenti i njihove obitelji stvaraju  novu vrijednost i ostvaruju apstinentsku atmosferu udruge koju novi članovi i nove obitelji itekako mogu osjetiti. Neki od starijih apstinenata postaju i tzv. mentori mlađima. To su oni koji nesebično pomažu mlađim članovima i nikada ne zaboravljaju potrebu fenomena solidarnosti , pomaganja i jačanja zajedništva. Svaki takav apstinent ima neprocjenjivu mogućnost davanja koja u konačnici postaje prava dobrobit i blagoslov, jer najveće blago je u davanju pomoći, podrške, vlastite energije i vlastitog vremena u dobre svrhe.   

Treći dio čarolije su stručni djelatnici i cijelo rukovodstvo koje ne štedi ni vrijeme niti energiju trudeći se održati  zajednicu kontinuirano u poticajnom, kreativnom i ugodnom ozračju. Osim zajedništva u udruzi kao zajednici bitno je održati stabilnost i kontinuitet s jedne strane,  te organiziranost, strukturu i kontrolu svih dijelova na okupu, ali ne zaboraviti niti zaigranost i mogućnost eksperimentiranja koje onemogućavaju ulazak u rutinu i dosadu. Konačno tu su, kao ljepilo koje povezuje sve to spomenuto zajedno, poželjne karakteristike kao poštenje, integritet, moralnost i ozbiljnost djelovanja, jer svi zajedno stvaramo nešto novo, o čemu će se  možda jednog dana pričati i svi smo izuzetno odgovorni za ostvarena postignuća i ista će svjedočiti o svima nama ponaosob.  

vinkodesign

Top Desktop version