Pod 1. –  TV ORDINACIJA NA VTV-u DANA 2.12.2014. god.

Gostovanje Zemire Medved, zastupnice Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije u TV ordinaciji VTV-a u utorak od 20-21 sati kod voditeljice Martine Konjević

Pod 2.   - KONFERENCIJA ZA TISAK  UDRUGE NA ŽUPANIJI DANA 3.12.2014.

3. 12.2014.god. – održana je Konferencija za tisak Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije u prostorijama Županijske palače u Varaždinu. Inicijator iste je bio zamjenik župana Varaždinske županije g. Alen Kišić koji je želio javnosti predstaviti rad Udruge koja skrbi za obitelji alkoholnih ovisnika Varaždinske županije kroz projekt kontinuirane resocijalizacije i rehabilitacije koji traje godinama. Prikazana je bogata tradicija rada Klubova liječenih alkoholnih ovisnika na području Varaždina i šire koja ima svoj početak god. 1965., ali i rad bivšeg Odjela za alkoholizam i druge ovisnosti, kasnije Odsjeka za bolesti ovisnosti pri Odjelu za psihijatriju Opće bolnice Varaždin koji radi neprekinuto od proljeća 1975.god. Na Konferenciji je naglašeno da borba protiv alkoholom uzrokovanih poremećaja se  proširuje i u područje preventive, jer od   1.srpnja 2014.god. radi Savjetovalište za alkoholom uzrokovane poremećaje  Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije  na adresi Pavlinska 8, Varaždin, utorkom od 16-20 sati. Tamo je na raspolaganju tim koji sačinjavaju psihijatar,  psiholog i socijalni pedagog , a po potrebi se priključuju i drugi članovi tima iz Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju bolesti ovisnosti ZJZ Varaždinske županije.

Najavljeno je događanje koje će zaokružiti rad Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske  županije na planu suzbijanja alkoholom uzrokovanih poremećaja, kao i na području destigmatizacije psihičkih bolesnika i njihovih obitelji tokom 2015.god. u gradu Varaždinu.  Pod pokroviteljstvom Hrvatskog Saveza Klubova liječenih alkoholičara (HSKLA) svake godine se održavaju Večeri pučke poezije – Pjesništvom protiv ovisnosti koje veličaju zajedništvo, kreativnost i borbenost osoba sa problemom alkoholne ovisnosti. Od vodstva HSKLA Udruga zdravog življenja – Obiteljski klub Varaždinske županije je dobila  iznimnu čast, ali  i ogromnu odgovornost da organizira taj skup u Varaždinu tokom studenoga 2015.god.  

Pod 3.  – OTVARANJE PROSTORIJA PRVOG MJESNOG ODBORA GRADA VARAŽDINA POVODOM DANA GRADA VARAŽDINA  6.12.2014.

U rano večernjim satima dana 6.12.2014.god. u ulici Alojzija Stepinca 1 u Varaždinu je organiziran domjenak povodom dana Prvog mjesnog odbora grada Varaždina  i 6. 12. - Dana grada Varaždina kada su predstavljene novo uređene prostorije koje koriste različite udruge i grupe građana. Sadašnja predsjednica Prvog mjesnog odbora grada Varaždina gđa Marija Branković zahvalila je prisutnim gradskim čelnicima na razumijevanju i konkretnoj podršci, te pozvala sve korisnike prostora da i dalje napreduju u svojim aktivnostima i nastojanjima uz punu podršku lokalne sredine.

Pod 4. – DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE UDRUGE ZDRAVOG ŽIVLJENJA – OBITELJSKI KLUB VARAŽDINSKE ŽUPANIJE  I DRAGE GOSTE DANA 8.12.2014.

Dana 8.12.2014.god. već tradicionalno će se održati Duhovna obnova u prostorijama Varaždinske katedrale. Prvo g. Branko Pagadur, voditelj Obiteljskog savjetovališta Varaždinske biskupije  održati će predavanje podrške apstinentima od alkohola  i članovima njihovih obitelji  u predavaonici na katu Biskupijskog ordinarijata Varaždinske katedrale i to točno u 16,30 sati. Svetu misu će služiti vlč. Blaž Horvat u 18 sati u Varaždinskoj katedrali, a prije toga  postojati će mogućnost  ispovijedi uz pomoć više svećenika. Na kraju večeri okupiti ćemo se uz domaće kolače i sokove na domjenku u prostoru Udruge u A.Stepinca 1 u Varaždinu.   

Pod 5. – PREDAVANJE MARIJE KROBOT U PREDAVAONICI IZNAD PRAONE  U OPĆOJ BOLNICI VARAŽDIN DANA 11.12.2014. U 17 SATI U ORGANIZACIJI DRUŠTVA ZA ZAŠTITU OD DIJEBETESA VARAŽDIN

Dana 11.12.2014.god. gđa Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin zajedno sa svojim članovima organizira predavanje pod naslovom:  „Alkohol i šećerna bolest “  koje je pripremila Marija Krobot, medicinska sestra Odjela za psihijatriju OBV i stručna djelatnica u Udruzi zdravog življenja – Obiteljskom klubu Varaždinske županije.  Ovim putem dvije srodne udruge započinju suradnju obilježavajući ovim predavanjem Mjesec borbe protiv alkoholne i drugih ovisnosti na području grada Varaždina  i u Varaždinskoj županiji.

Z.Medved