(Udruga žena Vidovec, 2015.god. – za Uskrs)

Iz dana u dan sve bliže smo ovogodišnjem Uskrsu. U zraku je sve više proljeće i ponovno prisustvujemo buđenju prirode koja nas uvijek iznova oduševljava bojama, ugođajem, mirisima, ljepotom i čarolijom nezaustavljivih životnih mijena. U tu opijenost svih naših čula uklapa se i blagdan Uskrsa koji nas priprema na vraćanje našim drevnim korijenima i razmišljanju o smislu života, ali i smislu smrti koja u biti postaje  novi život. Prekrasno je kako nas ideja o žrtvi, umiranju i uskrsnuću u duhovni život uvijek iznova suočava s dubljim slojevima svrhe postojanja svih oblika života na Zemlji.

I zato je Uskrs najveći kršćanski blagdan koji bi trebalo promišljati, doživljavati i konačno blagovati. Kako se okupljamo oko blagdanskog stola i zajedno uzimamo stvarnu hranu tako bismo trebali i promišljati i činiti dobra djela našim bližnjima. I te ne samo u ovo blagdansko doba nego svaki dan u godini.

Drago mi je da smo ove godine , dana 23.3.2015.god.  održali uz pomoć dragih prijatelja iz Varaždinske biskupije još jednu Duhovnu obnovu, ovaj puta pred Uskrs, u korizmi. Još jednom zahvaljujem   našem dragom g. Branku Pagaduru, voditelju Savjetovališta Obiteljskog centra Varaždinske biskupije koji nam je održao lijepo i nadahnuto predavanje u sklopu našeg Duhovnog susreta, kao i mons. Blažu Horvatu koji nas je svojom mirnim i sigurnim vodstvom proveo kroz Svetu euharistiju održanu istoga dana u Varaždinskoj katedrali, te svim svećenicima koji su nam omogućili ispovijed toga dana.

Hvala i našim dragim članovima Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije i članovima njihovih obitelji koji su svojim dostojanstvom, ozbiljnošću i nazočnošću uveličali taj posebni dan koji će svima ostati u pamćenju.

Svim našim članovima i njihovim obiteljima, kao i svim našim dragim prijateljima koji nas podržavaju gdje god se nalazili, želimo blagoslovljen Uskrs uz puno zdravlja, mira, ljubavi i sveg obilja.

U Varaždinu, 28.3.2015.god.

Zemira Medved, Marija Krobot i Radovan Trkulja