Dana 6. svibnja 2015.god. članovi Udruge zdravog življenja - Obiteljskog kluba Varaždinske županije su sudjelovali na otvorenju izložbe kolekcije slika Davora Vugrinca u Galeriji na  Stančićevom Trgu  u Varaždinu. 
Dodatak: preslika teksta iz e-varaždina: 
U sklopu prve svibanjske Srijede u Muzeju, 6. svibnja s početkom u 19 sati, u palači Sermage / Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin (Trg M. Stančića 3) otvara se izložba Kolekcija Vugrinec: Remek-djela hrvatske moderne... 

Riječ je o djelima iz privatne zbirke Davora Vugrineca, prvi put javno predstavljenih na izložbi u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu početkom ove godine, koji je nositelj ovoga izložbenog projekta i glavni organizator. 

Poznati nogometaš, Varaždinac Davor Vugrinec (r. 1975.) ljubav prema likovnoj umjetnosti pretočio je u kolekcionarstvo, prikupivši reprezentativna djela najznačajnijih autora hrvatske moderne: N. Mašića, C. Medovića, B. Č. Sesije, I. Tišova, F. Kovačevića, O. Ivekovića, M. Kraljevića, V. Becića, O. Hermana, M. Uzelca, M. Trepšea, V. Gecana, I. Režeka, R. Frangeša Mihanovića, I. Meštrovića i I. Kršinića. Prema ocjeni stručnjaka Kolekcija Vugrinec je jedna od najatraktivnijih privatnih zbirki hrvatskoga slikarstva i kiparstva 19. i 20. stoljeća, među kojima se nalaze i brojna remek-djela. 

Autor izložbe i likovnog postava te glavnog teksta u popratnom katalogu je povjesničar umjetnosti Igor Zidić, a uz više suradnika koji su sudjelovali na realizaciji projekta, su i povjesničarke umjetnosti Jasminka Poklečki Stošić, ravnateljica Umjetničkog paviljona u Zagrebu i kustosica izložbe, te Petra Vugrinec, koautorica izložbe.

Privatne kolekcije gotovo su najvažniji resursi za upoznavanje umjetničkih opusa, a brojne muzejske zbirke nastale su upravo zahvaljujući sakupljačkom žaru pojedinaca, entuzijasta, kolekcionara. Briga za privatne zbirke umjetničkih djela, koja su prikupili pojedinci, jedan je od osnovnih načina kako brinuti o baštini. Rijetka prigoda susreta s djelima koja su pohranjena u privatnim prostorima, prilika je za brojne ljubitelje umjetnina da se upoznaju s nedostupnom baštinom.


Izložba je u Varaždinu otvorena do 7. lipnja ove godine, nakon čega će biti postavljena u Muzeju grada Koprivnice.(Izvor e-varaždin, napisao J.N.)