JUBILARNA 10. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE ZDRAVOG ŽIVLJENJA –OBITELJSKOG KLUBA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
 
Dana  5.3. 2016.god. u 15 sati u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Zagrebačkoj ulici 3 u Varaždinu održana je svečana jubilarna 10.redovna Godišnja skupština Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Varaždinske biskupije, Varaždinske županije i  grada Varaždina. 
U ime Varaždinske biskupije skup je pozdravio izaslanik Varaždinskog biskupa Nj.E. Josipa Mrzljaka, mons. Antun Perčić;  u ime Varaždinske županije , zamjenik Župana , g. Alen Kišić, a gđa Andreja Bobek je skup podržala slanjem e-pošte u ime Gradonačelnika g. Gorana Habuša. Skupštini su prisustvovali i načelnik Velikog Bukovca, g. Zvonko Hlebar sa suprugom i g.  Zvonimir Jantol , gospodarstvenik iz Velikog Bukovca  koji podržavaju  rad Udruge. Svoju podršku su dale i  lokalne udruge i to gđa Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin i  Udruga umirovljenika Veliki Bukovec sa svojim predstavnicima. Redovnoj godišnjoj skupštini udruge prisustvovali su članovi slijedećih KLA iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske: Društvo za pomoć v stiski „Zarja“ Lendava, KLA „Mato Golubić“ Čakovec, KLA „Povratak“ Mursko Središće, KLA „Osmijeh“ Donja Dubrava, KLA „Prelog“ iz Preloga, KLA „Zdravi život“ Sveta Marija, KLA Križevci, KLA „Pešćenica“ Zagreb, KLA „Centar“ Koprivnica, KLA „Podravka“  Koprivnica, a usmenu podršku skupu je dao i KLA „Jezera“ Bedekovčina. 
 
Skupštinu Udruge uljepšale su i uveličale članice Ženske klape Angeluši izvanrednim  i nadahnutim vokalnim nastupom, kao i tri članice Udruge koje su izvele svoje literarne radove. Stručna djelatnica Udruge, Marija Krobot, medicinska sestra Odjela za psihijatriju – Ovisnosti OBV je održala izvrsnu prezentaciju na temu obljetnice  - 10 godina Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije sa najvažnijim događajima tokom svih godina. Možete je potražiti na internetskoj stranici Udruge – www.obiteljskiklub.hr, gdje se nalazi i pozdravni govor predsjednice Udruge. 
Kao i uvijek kruna cijele priredbe bila je dodjela priznanja apstinentima od alkohola. Ove godine 29 članova Udruge je dobilo diplome za apstinenciju od  godine dana  (pet priznanja) do devet godina, a član Stjepan Šalamon je dobio priznanje za 30 godina apstinencije odnosno Josip Pačko za 44 godine apstinencije od alkohola. 
 
Budući da se radi o udruzi koja se bavi oporavkom osoba koje boluju od alkoholne ovisnosti u čije liječenje je nužno uključiti članove njihovih obitelji, te je potrebna suradnja sa lokalnom zajednicom i ostalim institucijama, naglasak je stavljen na izvor i početak cijelog projekta – Odjel za psihijatriju – Ovisnosti Opće bolnice Varaždin.
U Varaždinu, 7.3.2016.god.
Predsjednica Udruge – Mr.sc. Zemira Medved, dr.med., specijalistica psihijatrije, uža specijalizacija iz socijalne psihijatrije