POD 1.

Hodočašće u Svetište Majke Božje Trsatske i izlet u Crikvenicu

Dana 21.kolovoza 2016.god. (nedjelja) Udruga zdravog življenja  „Obiteljski klub“ Varaždinske županije organizirala je i provela uspjelo hodočašće u Svetište Majke Božje Trsatske u Rijeci. Voditelj hodočašća je bio g. Branko Pagadur, voditelj Obiteljskog centra Varaždinske biskupije, a cjelokupni izlet se odvijao uz podršku i blagoslov Nj.E. Josipa Mrzljaka, Biskupa Varaždinske biskupije.

Rano ujutro već prije pet sati okupilo se četrdesetak članova Udruge zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima i autobusom zaputilo put Rijeke. Pratilo nas je promjenljivo vrijeme koje je u Rijeci postalo sunčano i u potpunosti ljetno. Obišli smo Svetište Majke Božje Trsatske uživajući u miru i blaženstvu samog mjesta, te upijajući posebnu atmosferu Svetišta. Imali smo i mogućnost razgledanja vrlo vrijedne i posebno čuvane riznice u Franjevačkom samostanu koji je u sklopu Svetišta. Prisustvovali smo Svetoj misi i pohodili Križni put u sklopu Svetišta.

Drugi dio našeg terapijskog druženja je bio posjet Crikvenici i odmor i opuštanje uz kupanje na gradskoj plaži. Vrijeme je proletjelo u dobroj atmosferi, prekrasnom vremenu i ugodno toplom moru. Na povratku večerali smo u Ravnoj gori u restoranu „Breza“ i uz pjesmu nastavili svoj povratak u Varaždin.

U prilogu nekoliko slika koje mogu dočarati uspješnost druženja koje smo organizirali.

Pod 2.

ŠPANCIR FEST SA SLOVENSKIM PRIJATELJIMA IZ DRUŠTVA ZARJA LENDAVA

Dana 22. kolovoza 2016.god. u sklopu redovnog sastanka Udruge zdravog življenja „Obiteljskog kluba“ Varaždinske županije ugostili smo prijatelje iz Društva „Zarja“ Lendava s kojima se već drugu godinu družimo za vrijeme Špancirfesta u Varaždinu. Druženje je proteklo uz domjenak, ali i izmjenu iskustava u oporavku alkoholnih ovisnika i njihovih obitelji. Zajedno s prijateljima iz Republike Slovenije obišli smo Špancirfest i uživali u gradskoj vrevi tokom  međunarodno priznate godišnje svečanosti  u Varaždinu.

Z.dr.Medved